TÜRKİYE & AZERBAYCAN Dergilerimiz Röportajlar Makaleler Diaspora Sosyal Medya İnfografik Makale Çağrısı Hakkımızda İletişim
AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI ALİYEV, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I ve TÜRK HALKINI TEBRİK ETTİ | Türkiye Azerbaycan Dergisi

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI ALİYEV, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I ve TÜRK HALKINI TEBRİK ETTİ

Azerbaycan ve Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkileri, gün geçtikçe daha ileriye taşınarak kırılmaz bağlara sahip olmaktadır. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleştirilen sık görüşmeler tüm dünyada dikkat çekmektedir. Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde Aliyev, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a önce mektup göndererek ardından da telefonla arayarak tebrik etti. Aliyev görüşmelerinde, 15 Temmuz’da şehit olanlara rahmet, gaziliğe ulaşanlara afiyet dileyerek, FETÖ’nün darbe girişimine karşı  Türkiye'nin devlet ve millet olarak ortaya koyduğu mücadelenin büyük bir kahramanlık örneği olduğunu ifade etti.

Türkiye ve Azerbaycan, Kardeşliklerini İspat Ediyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev telefon görüşmesinden önce gönderdiği mektupta, 15 Temmuz Darbesi’ni vurgulayarak, “’Bir Millet İki Devlet’ ilkesine dayanarak hem mutlu hem de acı günlerde birbirlerine destek olan halklarımız, özellikle zor zamanlarda karşılıklı destek vererek kardeşliklerini ispat ediyor. Biz bundan sonra da bütün konularda Türkiye’nin yanında olacağız.” ifadelerini kullandı. Aliyev mektubunu, “Kırılmaz bağlarla birbirine bağlı halklarımızın iradesinden kaynaklanan, dostluk ve kardeşlik üzerine kurulmuş ilişkilerimizin dünyada benzeri yoktur. Hedeflerimize doğru kararlı adımlarla ilerlemeye devam edeceğimizden eminim” ifadeleriyle noktaladı.

Cumhurbaşkanı Aliyev mektubunun ardından, yaptığı telefon görüşmesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde sergiledikleri mücadeleden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türk halkına tebriklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Teşekkür Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mektup ve telefon görüşmeleri sonrasında, Cumhurbaşkanı Aliyev’e gösterdiği hassasiyet dolayısıyla memnuniyetini ifade etti. Erdoğan, Aliyev’in, Türkiye ve Azerbaycan’ın zor zamanlarda karşılıklı destek vererek, kardeşliklerini destekledikleri sözlerine de vurgu yaparak, Türkiye ile Azerbaycan’ın iyi günde kötü günde gösterdiği birlik ve beraberlikle gerçek bir kardeşlik dayanışması sergilediğini belirtti.